BALKABAKLI BÖREK
BALKABAKLI BÖREK
MALZEMELER
4 ADET YUFKA
5 DİLİM BALKABAĞI
2 ADET KURU SOĞAN
100 GR TULUM PEYNİRİ
KARABİBER
SOS İÇİN
1,5 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 ADET MADEN SUYU
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI
SOĞANLARI PİYAZLIK ŞEKİLDE DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞINDA KARAMELİZE OLACAK ŞEKİLDE KAVURUN.
AYRI BİR TAVADA RENDELENEN BALKABAKLARINI 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEYİN
KAVRULAN SOĞAN VE SOTELENEN BALKABAKLARINI BİR KASEYE ALARAK , ÜZERİNE TULUM PEYNİRİ RENDELEYİN VE KARABİBER İLAVE EDEREK HARMANLAYIN.TULUM PEYNİRİ TUZLU OLDUĞUNDAN AYRICA TUZ İLAVE ETMEDİM.
YUFKALARI DÖRDE BÖLEREK, HER ÜÇGENİ HAZIRLANAN SOS İLE ISLATIP ARASINA İÇ HARCIMIZI İLAVE EDELİM.
SOS İÇİN,YUMURTA,MADEN SUYU, YOĞURT VE SIVI YAĞI ÇIRPALIM.
İÇ HARCIMIZI İLAVE ETTİKTEN SONRA, SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARALIM.TEPSİYE DİZİLEN BÖREKLERİN ÜZERİNE KALAN SOSU GEZDİRDİKTEN SONRA ÜZERİNE GALETA UNU SERPEREK 180 DERECE ISIDA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder