BALKABAKLI BÖREK


BALKABAKLI BÖREK

MALZEMELER

4 ADET YUFKA
5 DİLİM BALKABAĞI
2 ADET KURU SOĞAN
100 GR TULUM PEYNİRİ
KARABİBER

SOS İÇİN
1,5  ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 ADET MADEN SUYU
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ


YAPILIŞI


SOĞANLARI PİYAZLIK ŞEKİLDE DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞINDA KARAMELİZE OLACAK ŞEKİLDE KAVURUN.

AYRI BİR TAVADA RENDELENEN BALKABAKLARINI   1 KAŞIK ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEYİN


KAVRULAN SOĞAN VE SOTELENEN BALKABAKLARINI BİR KASEYE ALARAK , ÜZERİNE TULUM PEYNİRİ RENDELEYİN VE KARABİBER İLAVE EDEREK HARMANLAYIN.TULUM PEYNİRİ TUZLU OLDUĞUNDAN AYRICA TUZ İLAVE ETMEDİM.


YUFKALARI DÖRDE BÖLEREK, HER ÜÇGENİ HAZIRLANAN SOS  İLE ISLATIP ARASINA İÇ HARCIMIZI İLAVE EDELİM.

SOS İÇİN,YUMURTA,MADEN SUYU, YOĞURT VE SIVI YAĞI ÇIRPALIM.


İÇ HARCIMIZI İLAVE ETTİKTEN SONRA, SİGARA BÖREĞİ GİBİ  SARALIM.TEPSİYE DİZİLEN BÖREKLERİN ÜZERİNE KALAN  SOSU GEZDİRDİKTEN SONRA   ÜZERİNE GALETA UNU SERPEREK  180 DERECE ISIDA  PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Popüler Yayınlar