YOĞURTTAN ÇÖKELEK(AYDIN YÖRESİ KESİK YAPIMI)

YOĞURTTAN ÇÖKELEK (AYDIN YÖRESİ KESİK YAPIMI)

MALZEMELER

2 KG SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

YAPILIŞI

SEVGİLİ DOSTLAR SİZE YİNE YÖREMİZ LEZZETLERİNDEN KESİK YAPIMINI ANLATACAĞIM. AYDIN VE İLÇELERİNDEKİ TÜM PAZARLARDA  PEYNİR TEZGAHLARINDA YER ALMAKTADIR.


2 LİTRE DOĞAL SÜTÜ  KAYNATTIKTAN SONRA YOĞURT YAPACAĞIMIZ KABA ALILIM. SERÇE PARMAĞIMIZLA SÜTÜN ISISINI KONTROL ( ELİMİZİ ÇOK YAKMAYACAK KADAR ) ETTİKTEN SONRA 2 YEMEK KAŞIĞI  YOĞURDU İÇİNE KATARAK 1 TUR KARIŞTIRIP TENCERENİN KAPAĞINI KAPATALIM.


TENCERENİN ÜSTÜNÜ SIKICA  ÖRTEREK MAYALANMAYA BIRAKALIM.
MAYALANMASI SÜRESİ 4 SAAT

4 SAAT SONRA MAYALAN YOĞURDU  OLDUĞU YERDE YARIM SAAT KADAR DİNLENDİRDİKTEN SONRA, KAPAĞINI KAPATARAK BUZDOLABINA ALALIM.

ERTESİ GÜN YOĞURDU ÇELİK TENCEREYE BOŞALTARAK KAYNATALIM.
KAYNATMA ESNASINDA ARADA TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRALIM.
YOĞURT KESİLDİKTEN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATARAK 2 SAAT KADAR DİNLENDİRELİM.


DİNLENEN KESİĞİ SÜZGEÇ TEN GEÇİRİP SAKLAMA KABINA ALARAK İSTER KAHVALTIDA İSTER BÖREKLERİNİZ DE KULLANMAK ÜZERE BUZDOLABINA ALALIM.

KAYNATMA ESNASINDA TUZ DA İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.BEN TUZSUZ TERCİH EDİYORUM.

SÜZÜLEN KESİĞİN ALTINDAKİ SUYU KESİNLİKLE DÖKMEYİNİZ.BİR NEVİ PEYNİR ALTI SUYUDUR.BESİN DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEKTİR.CORBALARINIZ DA KULLANABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

  1. yoğurdun içine hiçbirşey koymadan mı kesiliyor,sadece ısıyla,anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi akşamlar ...evet mayalanan yogurdu birgün dolapta beklettikten sonra ocağa alarak kaynatıyoruz.içine ben hiç bir şey koymuyorum.kaynayan yoğurt kesildikten sonra soğutup tülbentten süzüyorum. dolapta muhafaza ederek tüketiyorum.altındaki suyu ise(süzülen) çorbalarımda kullanıyorum

      Sil
  2. Ne kadar güzel tarif ettiniz👏👏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar