YUMURTALI DALGAN(ISIRGAN) KAVURMASI(AYDIN İLİ YÖRESEL LEZZETİ)
YUMURTALI DALGAN(ISIRGAN) KAVURMASI (AYDIN İLİ YÖRESEL LEZZET)
MALZEMELER
1 BAĞ DALGAN(ISIRGAN)
3 SAP PIRASA
2 YUMURTA
1 AY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI
DALGANLARI(ISIRGAN) GÜZELCE YIKAYIP SERT DALLARINI KESTİKTEN,PIRASALARI DA YIKAYIP TEMİZLEDİKTEN SONRA DOĞRAYALIM.
TAVANIZIN DİBİNE ÖNCE PIRASALARI SONRA DALGANLARI KOYUP, TUZ,KIRMIZI TOZ BİBER İLAVE ETTİKTEN SONRA ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI GEZDİRİP TAVANIN KAPAĞINI KAPATARAK OCAĞA ALALIM.
ÖNCE 5-10 DAKİKA KADAR KISIK ATEŞTE DAHA SONRA NORMAL ISIDAKİ OCAKTA KAVURALIM.
KAVRULAN DALGANLARIN ÜSTÜNE YUMURTA KIRIP SERVİS SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder