KARNABAHAR CİPSİ

KARNABAHAR CİPSİ

MALZEMELER

1 KÜÇÜK BOY KARNABAHAR
1 KAHVE FİNCANI YARISI KADAR ZEYTİNYAĞI
1 PORTAKAL SUYU
1' ER ÇAY KAŞIĞI, TUZ,SUSAM,ZERDEÇAL,ZENCEFİL,NANE,KEKİK,PUL BİBER,SARIMSAK TOZU,KARBONAT

SOS İÇİN

2 YEMEK KAŞIĞI KESE YOĞURDU
3 DAL KIYILMIŞ DEREOTU
1 TATLI  KAŞIĞI HARDAL
1 TATLI KAŞIĞI MAYONEZ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ SARIMSAK


KARNABAHARI YIKAYIP ÇİÇEKLERİNİ AYIRIN VE HER ÇİÇEĞİ DÜZ BİR ŞEKİLDE  KESİN.


TÜM BAHARATLARI ,PORTAKAL SUYU VE ZEYTİNYAĞI İLE BİRLİKTE KARIŞTIRMA KABINA ALIP, KARNABAHARLARIN HER TARAFINI BU KARIŞIMA BULAYIN.

BAHARATLADIĞINIZ  KARNABAHARLARI YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.

190 DERECE ISIDA  KIZARANA KADAR PİŞİRİN.ÜSTLERİ KIZARAN KARNABAHARLARI TERS ÇEVİRİP ALTLARININ DA KIZARMASINI SAĞLAYIN.

SOS İÇİN TÜM MALZEMELERİ BİR KABA KOYUP KARIŞTIRIN.

KIZARAN KARNABAHARLARI SOĞUYUNCA SOS İLE SERVİS YAPIN..

AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Popüler Yayınlar