KARNABAHAR CİPSİ
KARNABAHAR CİPSİ
MALZEMELER
1 KÜÇÜK BOY KARNABAHAR
1 KAHVE FİNCANI YARISI KADAR ZEYTİNYAĞI
1 PORTAKAL SUYU
1' ER ÇAY KAŞIĞI, TUZ,SUSAM,ZERDEÇAL,ZENCEFİL,NANE,KEKİK,PUL BİBER,SARIMSAK TOZU,KARBONAT
SOS İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI KESE YOĞURDU
3 DAL KIYILMIŞ DEREOTU
1 TATLI KAŞIĞI HARDAL
1 TATLI KAŞIĞI MAYONEZ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ SARIMSAK
KARNABAHARI YIKAYIP ÇİÇEKLERİNİ AYIRIN VE HER ÇİÇEĞİ DÜZ BİR ŞEKİLDE KESİN.
TÜM BAHARATLARI ,PORTAKAL SUYU VE ZEYTİNYAĞI İLE BİRLİKTE KARIŞTIRMA KABINA ALIP, KARNABAHARLARIN HER TARAFINI BU KARIŞIMA BULAYIN.
BAHARATLADIĞINIZ KARNABAHARLARI YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.
190 DERECE ISIDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.ÜSTLERİ KIZARAN KARNABAHARLARI TERS ÇEVİRİP ALTLARININ DA KIZARMASINI SAĞLAYIN.
SOS İÇİN TÜM MALZEMELERİ BİR KABA KOYUP KARIŞTIRIN.
KIZARAN KARNABAHARLARI SOĞUYUNCA SOS İLE SERVİS YAPIN..
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder