PANCAR YAPRAKLI BÖREK

PANCAR YAPRAKLI  BÖREK

MALZEMELER

1 KG KIRMIZI PANCARIN YAPRAKLARI
3 SAP PIRASA
200 GR. ÇÖKELEK
TUZ
KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
4 ADET YUFKA

SOS İÇİN
1 ŞİŞE MADEN SUYU
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI TAZE YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ


YAPILIŞI

PIRASALARI VE PANCAR YAPRAKLARINI TEMİZLEYİP YIKADIKTAN SONRA DOĞRAYIP TAVAYA ALALIM.BURADA 1 FİNCAN  ZEYTİNYAĞI İLE HAFİF KAVURALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.DAHA SONRA ÇÖKELEK,TUZ,KARABİBER VE PUL BİBER İLAVE EDEREK İÇ HARCIMIZI HARMANLAYALIM.

4 ADET YUFKAYI ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE TEZGAHIN ÜSTÜNE ALARAK YUFKALARI  4' E BÖLELİM.TOPLAMDA 16 ADET ÜÇGEN YUFKAMIZ OLACAK.

HER ÜÇGEN YUFKAYI HAZIRLADIĞIMIZ SOSTAN SÜRDÜKTEN SONRA ŞEKİLDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SİVRİ UCUNDAN GENİŞ YERİNE KADAR İŞARET PARMAĞIMIZLA GERİYE ÇEKİP, SAĞ VE SOL YUFKALARI ÜST ÜSTTE GETİRELİM.  UÇ KISMINA İÇ HARCIMIZDAN YERLEŞTİRELİM VE SİGARA BÖREĞİ SARAR GİBİ SARIP, YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ALALIM.KALAN SOSU DA BÖREKLERİN ÜZERİNE GEZDİRDİKTEN SONRA ÇÖREK OTU SERPİP  190 DERECE ISIDAKİ FIRINA VERELİM.ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN..

BİZLER KIRMIZI PANCARIN BAŞ, SAP VE YAPRAK KISIMLARI OLMAK ÜZERE HER YERİNİ KULLANIRIZ.O KADAR KIYMETLİ BU SEBZENİN NE SAPLARINI NEDE YAPRAKLARI ATMAYA KIYAMAYIZ.

BU BÖREĞİ SİZLERİN  DE SEVECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM.ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN SEVGİLİ DOSTLAR...














Yorumlar

Popüler Yayınlar