MARUL BANMASI (AYDIN-YENİPAZAR YEREL LEZZET)
MARUL BANMASI (AYDIN-YENİPAZAR YEREL LEZZET)
SEVGİLİ DOSTLAR, FIRSAT BULDUKÇA NİNEMİN KÖYÜNE GİDER KAYNAĞINDAN SEBZEMİ MEYVEMİ SÜTÜMÜ ALIR VE BUNDAN DA ÇOK MUTLU OLURUM.ANILARA DÖNER BEYNİMDE YER EDEN YEMEKLERİN KOKUSUNU TADINI HAFIZAMDA HİSSEDERİM.
İŞTE BU MARUL BANMASIDA BUNLARDAN BİRİDİR.KIŞ AKŞAMLARI EVE MİSAFİR GELDİĞİNDE BÜYÜKÇE BİR SİNİ İÇİNDE İZZETİ İKRAM OLARAK BU MARUL BANMASI SUNULUR.
MARUL YAPRAKLARI TEK OLARAK ELE ALINIR İKİYE KATLANIR DİĞER ELİN AVUÇ İÇİNE VURULARAK MARUL YUMUŞATILIR VE NAR EKŞİLİ-PEKMEZLİ KARIŞIMA MARULLAR BANDIRILARAK YENİR.
BU ARADA BİR AYRINTIYI DA UNUTMADAN SÖYLEYEYİM, BU İLK İKRAMDIR.2. İKRAMDA SUNULAN SİNİNİN İÇİNDE İSE HER TÜRLÜ KURU YEMİŞ MEYVELER, PATLAMIŞ MISIR LAR.VS. BULUNUR.
PAYLAŞMANIN MİSAFİRE VERİLEN DEĞERİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ YAŞAMIŞ BİRİ OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM.
MALZEMELER
1 ADET KAŞIK MARUL
1 FİNCAN ÜZÜM PEKMEZİ
1 FİNCAN NAR EKŞİSİ
YARIM FİNCAN SU
YAPILIŞI
MARULLAR İYİCE YIKANIP SULARI SÜZÜLDÜKTEN SONRA BİR TABAĞA ALINIR.
AYRI BİR KAPTA ÜZÜM PEKMEZİ , NAR EKŞİSİ VE SU KARIŞTIRILIR. MARUL YAPRAKLARI BU SOSA BANDIRILARAK YENİR.
Yorumlar
Yorum Gönder