ARMUTLU KREMALI KEK
ARMUTLU KREMALI KEK
MALZEMELER
3 ORTA BOY ARMUT
2 ADET YUMURTA
125 GR.ESMER ŞEKER
125 GR. TEREYAĞI
1 PAKET KREMA
50 GR.UN
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
100 GR.FİLE FINDIK
BİR FİSKE TUZ
YARIM ÇAY KAŞIĞI MUSKAT RENDESİ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
ÜZERİ İÇİN
1 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞI VE TOZ ŞEKERİ ÇIRPALIM.KREMA KIVAMINA GELİNCE İÇİNE YUMURTA VE KREMAYI İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM.
AYRI BİR KAPTA ELENMİŞ UN, TARCIN. MUSKAT RENDESİ. TUZ KABARTA TOZU VE FİLE FINDIĞIN YARISINI HARMANLAYIP YUMURTALI HARCIN İÇİNE İLAVE EDEREK SPATULA YARDIMI İLE HAFİF HAFİF KARIŞTIRALIM.
YIKAYIP KABUKLARINI SOYDUĞUMUZ ARMUTTAN BİR TANESİNİ KIYARAK KEK HARCIMIZIN İÇİNE İLAVE EDİP BİR TUR KARIŞTIRALIM.
GERİ KALAN 2 ARMUTU DA KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA İNCE DİLİMLER HALİNE GETİRİP, YAĞLANMIŞ VE ESMER ŞEKER SERPİLMİŞ KEK KALIBININ ZEMİNİNE DAİRESEL ŞEKİLDE YERLEŞTİRELİM VE ÜZERİNE KEK HARCIMIZI DÖKELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECE ISIDA PİŞİRELİM.
PİŞEN KEKİ SOĞUDUKTAN SONRA TERS ÇEVİRİP FİLE FINDIK VE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder