PAZI SARMASI

 PAZI SARMASI
  ISPANAK AİLESİNDEN OLAN  ÇOK LEZZETLİ BU SEBZEDEN SARMA YAPACAĞIZ..


 1 BAĞ PAZIDAN MİNİK BİR TENCERE SARMA ÇIKIYOR.2 KİŞİLİK VE TEK ÖĞÜNLÜK DİYELİM...

PAZI YAPRAKLARINI HAŞLAMA TENCERESİNE DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE BATIRIP ÇIKARABİLMEK KOLAY OLSUN DİYE  SAPLARINI KESELİM  KAYNAYAN TENCERENİN İÇİNE ATALIM VE 1 DAKİKADAN DAHA AZ SÜRE TUTUP HEMEN ÇIKARALIM. 
AYNI İŞLEMİ SAPLARI İÇİN UYGULAYIN..


HAŞLAMA SUYUNDAN ÇIKARDIĞINIZ PAZI YAPRAKLARININ ORTADAKİ SERT DAMARINI BIÇAK YARDIMI İLE YAPRAĞI KESMEDEN  KESİP ALIN....SARMANIZ DAHA KOLAY OLACAKTIR..


 TENCERENİZİN DİBİNE PAZI SAPLARINI YERLEŞTİRİN. VE ÜZERİNE SARDIĞINIZ PAZILARI YERLEŞTİRİN.

 PAZI YAPRAKLARINI ORTADAN İKİYE KESEREK  İÇ HARCINI YERLEŞTİRİN.


PAZI SARMASI



MALZEMELER

1 BAĞ PAZI
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ KARABİBER
1 SU BARDAĞI BULGUR

YAPILIŞI

PAZI SARMAMIZA, İLK ÖNCE İÇİNİ HAZIRLAYARAK BAŞLAYALIM.İNCE KIYDIĞIMIZ SOĞANI ZEYTİNYAĞI İLE HAFİF SOTELEDİKTEN SONRA BİBER , DOMATES SALÇASI, TUZ VE KARABİBER İLAVE EDELİM. SALÇALAR KAVRULDUKTAN SONRA YIKADIĞIMIZ BULGURU İÇİNE ATALIM ÜZERİNİ ÖRTMEYECEK KADAR SU İLAVE ETTİKTEN SONRA HAFİF DEMLEYELİM.ÇOK PİŞMEMESİNE DİKKAT EDELİM.

BU ARADA PAZILARI SARMA İŞLEMİNE HAZIRLAYALIM.YIKANAN PAZILARIN ÖNCE SAPLARINI KESİP SICAK SUYUN İÇİNE BATIRIP ÇIKARALIM.DAHA SONRA YAPRAKLARI İKİYE BÖLEREK İÇLERİNİ İ BULGURLU HARÇTAN KOYARAK SARALIM.

TENCERENİN EN ALTINA PAZI SAPLARINI YERLEŞTİRİP  SARMALARI ÜZERİNE KOYALIM.
SARMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA ÜZERİNE 1 ÇORBA KAŞIĞI KADAR ZEYTİNYAĞI GEZDİRİP SU İLAVE ETTİKTEN SONRA OCAĞA ALIP PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA İSTER YOĞURTLU İSTER SADE SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN..



Yorumlar

Popüler Yayınlar