KIRMIZI PANCAR SAPI TURŞUSU
PANCAR SAPI TURŞUSU
MALZEMELER
1 KG PANCARIN SAPLARI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ADET LİMON
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
PANCARLARIN YAPRAK VE BAŞ KISIMLARINI AYIRDIKTAN SONRA SAPLARINI ATMIYORUZ.BUNLARI KAYNATIP YUMUŞAYINCA OCAKTAN ALIP SÜZÜYORUZ.
SOĞUDUKTAN SONRA 2-3 CM UZUNLUĞUNDA DOĞRUYORUZ.
DÖVÜLMÜŞ SARIMSAĞI TUZ VE ZEYTİNYAĞI İLE İYİCE ÇIRPARAK KOYU BİR KIVAM ALMASINI SAĞLADIKTAN SONRA İÇİNE LİMON SUYU İLAVE EDEREK TEKRAR ÇIRPALIM.
HAZIRLADIĞIMIZ BU SOSU PANCAR SAPLARININ ÜZERİNE DÖKÜP SERVİS YAPALIM
AFİYET OLSUN..
SEVGİLİ DOSTLAR GENELDE HEP BU SAP KISIMLARINI KULLANMIYORLAR, ALTERNATİF OLMASI AÇISINDAN BUNU SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.İNANIN HER CM KARESİ FAYDALI BU SEBZENİN SAPINI BAŞINI VE YAPRAKLARINI KULLANALIM..
ZİRA BEN MUTFAĞIMDAN EKSİK ETMEDİĞİM GİBİ , YAPRAĞI, BAŞI VE SAPI OLMAK ÜZERE HER YERİNİ KULLANIRIM.
SAĞLIKLA SEVGİYLE KALIN...
Yorumlar
Yorum Gönder