BALKABAKLI TİRAMİSU CUP
BALKABAKLI TİRAMİSU CUP
MALZEMELER
1 PAKET KEDİ DİLİ
2 BARDAK SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI
200 GR.LABNE PEYNİR
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI EZİLMİŞ BALKABAĞI PÜRESİ
BALKABAĞI PÜRESİ İÇİN
2 DİLİM BALKABAĞI
2 FİNCAN TOZŞEKER
KEDİ DİLLERİNİ ISLATMAK İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
ÜZERİ İÇİN
DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
YAPILIŞI
BALKABAĞI PÜREMİZ İÇİN 2 DİLİM BALKABAĞINI İRİ İRİ DOĞRAYIP ÜZERİNE TOZ ŞEKER İLAVE EDEREK OCAKTA PİŞİRELİM.YUMUŞAYAN KABAKLARI BLENDER YARDIMIYLA EZİP PÜRE HALİNE GETİRELİM.VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
SÜT,ŞEKER,YUMURTA SARISI VE UNU PİŞİRME KABINA ALARAK TEL ÇIRPICIYLA ÇIRPALIM DAHA SONRA OCAĞA ALIP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR İYİCE PİŞİRELİM .
PİŞİP HAFİF ILIYAN MUHALLEBİNİN İÇİNE LABNE PEYNİRİNİ İLAVE EDEREK, GÖZ GÖZ OLANA KADAR MİKSERLE ÇIRPALIM.
BU ARADA CUPLARIN ( BEN DONDURMA KABI KULLANDIM TERCİH SİZİN) EN ALTINA SÜTE BATIRIP ISLATTIĞIMIZ KEDİ DİLİNİ, ÜSTÜNE MUHALLEBİYİ,SONRA BALKABAĞI PÜRESİNİ KOYALIM. SON OLARAK ÜSTÜNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ SERPEREK BUZDOLABINA ALALIM.
SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder