BALKABAKLI TİRAMİSU CUP


BALKABAKLI TİRAMİSU CUP

MALZEMELER

1 PAKET KEDİ DİLİ
2 BARDAK SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI
200 GR.LABNE PEYNİR
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI EZİLMİŞ BALKABAĞI PÜRESİ 

BALKABAĞI PÜRESİ İÇİN

2 DİLİM BALKABAĞI
2 FİNCAN  TOZŞEKER

KEDİ DİLLERİNİ ISLATMAK İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI SÜT

ÜZERİ İÇİN

DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

YAPILIŞI

BALKABAĞI PÜREMİZ İÇİN 2 DİLİM BALKABAĞINI İRİ İRİ DOĞRAYIP ÜZERİNE TOZ  ŞEKER İLAVE EDEREK OCAKTA PİŞİRELİM.YUMUŞAYAN KABAKLARI BLENDER YARDIMIYLA EZİP PÜRE HALİNE GETİRELİM.VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.

SÜT,ŞEKER,YUMURTA SARISI VE UNU PİŞİRME KABINA ALARAK TEL ÇIRPICIYLA ÇIRPALIM DAHA SONRA OCAĞA ALIP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR  İYİCE PİŞİRELİM .

PİŞİP HAFİF ILIYAN MUHALLEBİNİN İÇİNE LABNE PEYNİRİNİ İLAVE EDEREK,  GÖZ GÖZ OLANA KADAR  MİKSERLE ÇIRPALIM.

BU ARADA CUPLARIN ( BEN DONDURMA KABI KULLANDIM TERCİH SİZİN)  EN ALTINA  SÜTE BATIRIP ISLATTIĞIMIZ  KEDİ DİLİNİ, ÜSTÜNE   MUHALLEBİYİ,SONRA  BALKABAĞI PÜRESİNİ  KOYALIM. SON OLARAK ÜSTÜNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ SERPEREK BUZDOLABINA ALALIM.

SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..




Yorumlar

Popüler Yayınlar