PASTIRMALI HUMUS


PASTIRMALI HUMUS

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI NOHUT
7 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
YARIM SU BARDAĞI NOHUTUN HAŞLANAN SUYU
2 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ,
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 LİMON SUYU
1 ÇAY KAŞIĞI SUMAK
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

 ÜZERİ  İÇİN

6-7 DİLİM PASTIRMA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 FİNCAN HAŞLANMIŞ NOHUT
ARZUYA GÖRE MAYDANOZ

YAPILIŞI



HAŞLANAN NOHUTLARI ROBOTTAN GEÇİRELİM.


EZİLEN NOHUTLARIN İÇİNE TAHİN, ZEYTİNYAĞI,TUZ,DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK, KİMYON VE NOHUT SUYU İLAVE EDEREK  GÜZELCE  EZELİM.




KIVAM ALDIKTAN SONRA  SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE PUL BİBER VE SUMAK SERPELİM.

DAHA SONRA PASTIRMALARI TAVADA TEREYAĞI İLE ÇOK AZ SOTELEDİKTEN SONRA  SERVİS TABAĞINDAKİ HUMUSUN ÜZERİNE ALALIM.

KIZDIRILAN TEREYAĞI ÜZERİNE GEZDİRDİKTEN SONRA SICAK SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN...



Yorumlar

Popüler Yayınlar