AYDIN USULÜ KABAK TATLISI






AYDIN USULÜ KABAK TATLISI

MALZEMELER

1 KG.TEMİZLENMİŞ AYDIN YÖRESİ SARI BAL KABAĞI
350 GR TOZ ŞEKER


ÜZERİ İÇİN

TAHİN VE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ 

YAPILIŞI


EĞER BÜTÜN BİR KABAK ALDIYSANIZ ONU İKİYE BÖLÜP ÇEKİRDEKLERİNİ ALDIKTAN SONRA, DİLİMLERE AYIRIP DIŞ SERT KABUĞUNU TEMİZLEYİN.

DİLİMLERİ YIKAYIP İNCE DİLİMLER HALİNDE DOĞRADIKTAN SONRA MUTLAKA TARTIN. ÇÜNKÜ KABAK KİLO ÖLÇÜSÜNÜN ÜÇTE BİRİ KADAR ŞEKER KULLANACAĞIZ. (BEN BURADA 1 KİLO KABAK ÜZERİNDEN TARİF VERDİM.SİZ ŞEKER ÖLÇÜSÜNÜ KABAĞIN KİLOSUNA GÖRE AYARLAYINIZ.)
TARTTIKTAN  SONRA TOZ ŞEKERİ GECEDEN ÜSTÜNE SERPİP SABAHA KADAR KABAKLARIN SULANMASINI SAĞLAYIN.

ERTESİ GÜN SULANMIŞ OLAN KABAKLARI OCAĞIN ÜSTÜNDE OLDUKÇA HARLI ATEŞTE PİŞİRİN.

PİŞİP SOĞUDUKTAN SONRA ÜSTÜNE TAHİN VE CEVİZ SERPEREK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN...


SEVGİLİ  DOSTLAR VERMİŞ OLDUĞUM BU TARİF AYDIN YÖRESİNDE YETİŞEN SARI BAL KABAĞINDAN OLMAKTADIR.TADI MUHTEŞEM VE ÇOK LEZZETLİDİR.EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ PİŞTİKTEN SONRA SERT VE CAM GİBİ GÖRÜNMESİDİR.
YEDİKTEN SONRA AĞIZDA BIRAKTIĞI TADI HİÇ UNUTMAYACAKSINIZ.
ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN..
SEVGİLER...


Yorumlar

Popüler Yayınlar