MİLFÖY MANTI


MİLFÖY  MANTI

MALZEMELER

4  YAPRAK MİLFÖY HAMURU

İÇ HARCI İÇİN

200 GRAM DANA KIYMA
1 BAŞ SOĞAN
8.-9 DAL MAYDANOZ
TUZ,KARABİBER

ÜZERİ İÇİN

1 ORTA BOY KESE YOĞURDU
2-3 DİŞ SARIMSAK
TEREYAĞI
KURU NANE VEYA PUL BİBER

YAPILIŞI

İÇ HARCI HAZIRLAMAK İÇİN KIYMAYI BİR KABA ALALIM. İÇİNE İNCE DOĞRANMIŞ SOĞAN, MAYDANOZ,TUZ, KARABİBER İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRALIM.

MİLFÖY HAMURLARININ HER BİR KARE YAPRAĞINI 4'E BÖLELİM.(TOPLAMDA 32 ADET MİNİK KARE OLACAK)
HER MİNİK KARENİN ORTASINA KIYMALI HARÇTAN KOYUP, 4 UCUNDAN BİRLEŞTİRELİM VE SIKALIM.
SIKTIĞIMIZ MİLFÖY HAMURLARINI ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

PİŞEN MANTILARIN ÜZERİNE  SARIMSAKLI YOĞURT VE TEREYAĞINDA  KIZDIRILAN NANENİ  GEZDİRİP SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Popüler Yayınlar