MİLFÖY MANTI
MİLFÖY MANTI
MALZEMELER
4 YAPRAK MİLFÖY HAMURU
İÇ HARCI İÇİN
200 GRAM DANA KIYMA
1 BAŞ SOĞAN
8.-9 DAL MAYDANOZ
TUZ,KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
1 ORTA BOY KESE YOĞURDU
2-3 DİŞ SARIMSAK
TEREYAĞI
KURU NANE VEYA PUL BİBER
YAPILIŞI
İÇ HARCI HAZIRLAMAK İÇİN KIYMAYI BİR KABA ALALIM. İÇİNE İNCE DOĞRANMIŞ SOĞAN, MAYDANOZ,TUZ, KARABİBER İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRALIM.
MİLFÖY HAMURLARININ HER BİR KARE YAPRAĞINI 4'E BÖLELİM.(TOPLAMDA 32 ADET MİNİK KARE OLACAK)
HER MİNİK KARENİN ORTASINA KIYMALI HARÇTAN KOYUP, 4 UCUNDAN BİRLEŞTİRELİM VE SIKALIM.
SIKTIĞIMIZ MİLFÖY HAMURLARINI ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
PİŞEN MANTILARIN ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT VE TEREYAĞINDA KIZDIRILAN NANENİ GEZDİRİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder