DANA KUYRUK(PÖÇ) ÇORBASI


DANA KUYRUK (PÖÇ) ÇORBASI

MALZEMELER

1 KG. DANA KUYRUK
2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ

YAPILIŞI

DANA KUYRUK ETİNİ İYİCE YIKADIKTAN SONRA TENCEREYE ALIP ÖNCE 2 TARAFLI MÜHÜRLEYİN DAHA SONRA ÜZERİNE SICAK SU İLAVE EDİP YAKLAŞIK 4 SAAT KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.TUZU PİŞMESİNE YAKIN ATIN.

PİŞTİKTEN SONRA İÇİNDEN ETLERİ ALIP, SUYUNU SÜZGÜDEN GEÇİRİN.

DİĞER TENCERENİZDE UNU TEREYAĞI İLE KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUN ÜZERİNE 3-4 KEPÇE ET SUYU İLAVE EDEREK KARIŞTIN.DAHA SONRA ETLERİ VE KALAN ET SUYUNU İLAVE EDEREK TEKRAR 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

ÇORBANIZ SERVİSE HAZIR HALE GELMİŞTİR.SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE KIZDIRDIĞINIZ TEREYAĞINI GEZDİRMEYİ UNUTMAYIN.LEZZETİNE LEZZET KATACAKTIR..İSTER LİMON İSTER SARIMSAKLI SİRKE İLE TÜKETİNİZ.

KIŞ GÜNLERİNDE İÇİNİZİ ISITACAK BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRECEK,
BU ÇORBAYI UN KAVURMADAN DİREKT OLARAK DA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
TERCİH TAMAMEN SİZE KALMIŞ SEVGİLİ DOSTLAR...

AFİYET OLSUN...






Yorumlar

Popüler Yayınlar