FIRINDA PANCAR
FIRINDA PANCAR
MALZEMELER
1 KG KIRMIZI PANCAR ( BAŞ KISIMLARI)
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
PİŞİRME KAĞIDI
ALÜMİNYUM FOLYO
PANCARLARIN BAŞ KISIMLARINI KESİP YIKAYALIM.
YIKANAN PANCARLARI KESİKLER ATARAK ZEYTİNYAĞI VE TUZ KOYDUĞUMUZ BİR KABIN İÇİNE BULADIKTAN SONRA
YAĞLI KAĞIT İÇERİSİNE ( 2 VEYA 3'ER ADET ) ALALIM VE İYİCE HAVA AALMAYACAK ŞEKİLDE KAPATALIM.TEKRAR ÜZERİNE ALÜMİNYUM FOLYO SARARAK 200 DERECE FIRINDA 50 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
FIRINDAN ÇIKAN PANCARLARIN KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA İSTER ZEYTİNYAĞI VE LİMON LA İSTER SADE OLARAK SERVİS YAPIN.
KIŞ MEVSİMİNDE KAHVALTI SOFRASINDA DOMATES TÜKETMEDİĞİMİZ İÇİN, FIRINDA PANCARI DAHA SAĞLIKLI OLABİLECEĞİNDEN DOLAYI BU ŞEKİLDE TÜKETİYORUZ.
Yorumlar
Yorum Gönder