YOĞURTLU KUSKUS SALATASI


YOĞURTLU KUSKUS SALATASI

MALZEMELER

1,5 SU BARDAĞI KUSKUS
750 GR. SÜZME SÜZME YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ MISIR
1 KÜÇÜK KAVANOZ GARNİTÜR
6-7 ADET KORNİŞON TURŞU
1 TUTAM DEREOTU
TUZ VE KARABİBER
2-3 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI

İLK ÖNCE KUSKUSU HAŞLAYIP ,SOĞUK SUDAN GEÇİRDİKTEN SONRA SÜZÜLMESİNİ BEKLEYELİM.
YOĞURTTAN 2 SU BARDAĞI KADAR ALIP İÇİNE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK İLAVE EDEREK KREMA KIVAMI ALANA KADAR  ÇIRPALIM.KUSKUS, GARNİTÜR,HAŞLANMIŞ MISIR, İNCE KIYILAN KORNİŞON TURŞU, YİNE İNCE KIYILAN DEREOTUNU, TUZ VE KARABİBERİ İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRALIM.
HAZIRLANAN BU KARIŞIMI KELEPÇELİ KALIBIN İÇİNE DÖKELİM KOYU KIVAMDAKİ KESE YOĞURDUNDAN BİRAZ DAHA ALIP ÜSTÜNÜ SIVADIKTAN SONRA BUZDOLABINDA 2 SAAT KADAR DİNLENDİRELİM. ÜZERİNE HAŞLANMIŞ MISIR DEREOTUYLA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEME YAPARAK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Popüler Yayınlar