PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA
PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SUVIYAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YARIM PAKET KURU MAYA ( 5 GR.KADAR)
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ İÇİN
50 GR.KAŞARPEYNİRİ RENDESİ
100 GR.BEYAZ PEYNİR
5.6 DAL MAYDANOZ
KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA SARISI
SUSAM
YAPILIŞI
2 SU BARDAĞI SÜTÜ ÇOK AZ ILITIP YOĞURMA KABIMIZA ALALIM.İÇİNE 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ, 3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER VE TUZU İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.DAHA SONRA İÇİNE ALDIĞI KADAR UN VE TOZ MAYAYI KATIP HAMUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞI KIVAMINA GELENE KADAR YOĞURALIM.
HAMURUMUZU YARIM SAAT KADAR DİNLENDİRİP MAYALANMASINI SAĞLAYALIM.
İÇ MALZEMELERİMİZ İÇİN BİR KABA BEYAZ PEYNİRİ EZİP, KAŞAR PEYNİRİNİ RENDELEDİKTEN SONRA, İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZU VE KARABİBERİ İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM.
MAYALANAN HAMURUMUZU 16 EŞİT PARÇAYA BÖLDÜKTEN SONRA RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ İÇ HARCIMIZI İLAVE EDİP POĞAÇALARIMIZI HAZIRLAYALIM.
BÜTÜN BEZELER BİTİP TEPSİYE YERLEŞTİRDİKTEN SONRA ÜZERİNE BİR YUMURTA SARISI SÜRÜP, SUSAM SERPTİKTEN SONRA 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder