REYHAN ŞERBETİ

REYHAN ŞERBETİ

MALZEMELER
1 BAĞ REYHAN
1 ADET KABUK TARÇIN
1,5 LİTRE SU
1.SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET LİMON
5-6 ADET KARANFİL

YAPILIŞI

TENCEREYE SUYUMUZU ALALIM, İÇİNE KABUK TARCIN, KARANFİL, TOZ ŞEKER,VE DÖRT PARÇAYA BÖLDÜĞÜMÜZ  KABUKLARI SOYULAN LİMONU DA İLAVE EDEREK KAYNATALIM.
ŞEKER ERİDİKTEN SONRA TENCERİMİZİN ALTINI KAPATIP GÜZELCE YIKADIĞIMIZ RENHANLARI İÇİNE ATALIM VE KAPAĞINI KAPATALIM.
BİR SÜRE DEMLENMESİNİ VE REYHANLARIN RENGİNİ VE AROMASINI SALMASINI SAĞLAYALIM.
ILIDIKTAN SONRA SÜZÜP, CAM ŞİŞELERDE DOLABA  KALDIRALIM.
SOĞUK SOĞUK İÇELİM.
AFİYET OLSUN.
SAYMAKLA BİTMEYECEK REYHAN NIN BİR ŞİFA KAYNAĞI OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREK.



Yorumlar

Popüler Yayınlar