LOR PEYNİRLİ İRMİK TATLISI

LOR PEYNİRLİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER

 1 LİTRE SÜT
300 GR.TUZSUZ LOR PEYNİRİ
2 YUMURTA SARISI
1.5 ÇAY BARDAĞI İRMİK
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YAPILIŞI

TENCEREYE SÜTÜ VE LOR PEYNİRİ İLAVE EDEREK SÜREKLİ KARIŞTIRARAK LOR PEYNİRİNİN DAĞILMASINI SAĞLAYALIM.DAHA SONRA YUMURTA SARILARINI VE İRMİĞİ İLAVE EDEREK TEKRAR KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE DEVAM EDELİM. KOYULAŞMAYA BAŞLAYAN KARIŞIMA ŞEKERİ DE İLAVE EDEREK TEKRAR KOYU BİR KIVAM ALANA KADAR PİŞİRELİM.SON OLARAK TEREYAĞINI İLAVE EDİP.OCAĞIN ALTINI KAPATALIM.
MİKSER YARDIMIYLA PÜRÜZSÜZ BİR KIVAM ALANA KADAR ÇIRPALIM.YAĞLANMIŞ BORCAM TEPSİMİZE HARCIMIZI DÖKÜP 200 DERECE ISIDA ÜSTÜ VE ALTI KIZARANA PİŞİRELİM.
KIZARIP FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM.İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA KESEREK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.

ÇOK BEĞENİLEN BU TARİFİM TAMAMEN DOĞAÇLAMA BİR TARİF OLDU.VE BİZE ÇANAKKALE NİN MEŞHUR PEYNİR HELVASI TADINI ANIMSATTI.  SİZLERİNDE BEĞENECEĞİNİZE  İNANIYORUM.SEVGİYLE SAĞLIKLA KALIN.❤☺

Yorumlar

Popüler Yayınlar