CAPPUCCİNO' LU İRMİK TATLISI
CAPPUCCİNO'LU İRMİK TATLISI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 LİTRE SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 FİNCAN SIVIYAĞ
1,5 PAKET BURÇAK BİSKÜVİ
1 PAKET CAPPUCCİNO
1 ÇAY BARDAĞI FRENK ÜZÜMÜ( TERCİH SİZE KALMIŞ)
1 TATLI KAŞIĞI DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI
YAPILIŞI:
1 YEMEK KAŞIĞI VE BİR FİNCAN YAĞLA BİRLİKTE İRMİĞİMİZİ KAVURMAYA BAŞLAYALIM.BİR TARAFTAN DA SÜTÜ VE ŞEKERİ OCAĞA ALIP ŞEKERİN ERİMESİNİ SAĞLAYALIM.İYİCE KAVRULAN İRMİĞİN ÜZERİNE SÜTLÜ ŞERBETİ İLAVE EDEREK KOYU BİR KIVAM ALANA KADAR PİŞİRELİM.SON OLARAK CAPPUCCİNO VE FRENK ÜZÜMLERİNİ İLAVE EDEREK, İYİCE KARIŞTIRALIM.
KEK KALIBIMIZA İRMİK HARCIMIZIN YARISINI BOŞALTALIM, HARCIN ÜZERİNE İSE İYİCE UFALADIĞIMIZ BURÇAK BİSKÜVİLERİNİ 1 KAŞIK TEREYAĞ İLE HARMANLADIKTAN SONRA İRMİĞİN ÜZERİNE DÖKÜP, ELİMİZLE HAFİF HAFİF SIKIŞTIRALIM.SON OLARAK GERİ KALAN İRMİK HARCIMIZI DA ÜZERİNE DÖKELİM. STREÇ FİLM KAPLAYARAK BUZDOLABINA KALDIRALIM.3-4 SAAT KADAR SONRA
DONAN İRMİĞİMİZİ SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİP ALDIKTAN SONRA ÜZERİNE FRENK ÜZÜMLERİ VE ANTEP FISTIĞIYLA SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder