ERİK MARMELATI


ERİK MARMELATI

MALZEMELER

1 KG.ERİK
2 KG.TOZ ŞEKER
1 ADET LİMON SUYU

YAPILIŞI

ERİKLERİN SAPLARI ALINIP YIKADIKTAN SONRA, TENCEREYE  ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI  KADAR SU İLAVESİYLE YUMUŞAYINCAYA KADAR KAYNATILIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.
SOĞUYAN ERİKLER KEVGİRDEN GEÇİRİLEREK ÜZERİNE TOZ ŞEKER İLAVE EDİLİP MARMELAT KIVAMINA ALINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.OCAKTAN ALMADAN ÖNCE LİMON SUYU İLAVE EDİLEREK 2 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİP OCAKTAN ALINIR.SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZLARA KONULUP SERİN BİR YERDE MUHAFAZA EDİLİR.

AFİYET OLSUN..

ERİK MARMELATINI KONSENTRE MEYVE SUYU OLARAK TA KULLANABİLİRSİNİZ.
BİR SU BARDAĞINA YARIYA KADAR MARMELAT KOYUP GERİ KALAN KISMINA SU  VE BUZ İLAVE EDİP SÜZEREK, SICAK GÜNLERDE SİZİ SERİNLETECEK DOĞAL KATKISIZ BİR İÇECEK ELDE EDEBİLİRSİNİZ.



Yorumlar

Popüler Yayınlar