PATATES VE YEŞİL MERCİMEKLİ MİLFÖY KAFES BÖREK

PATATES VE YEŞİL MERCİMEKLİ MİLFÖY KAFES BÖREK

MALZEMELER

1 PAKET MİLFÖY HAMURU
1 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
1SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 BAŞ KURU SOĞAN
6-7 DAL MAYDANOZ
6-7 DAL DEREOTU
KARABİBER
TUZ
ACI İSTERSENİZ( KIRMIZI PUL BİBER)

ÜSTÜ İÇİN:
1 YUMURTA SARISI 
1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU

YAPILIŞI

İLK ÖNCE SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP TENCEREYE ALALIM. PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURALIM .SONRA HAŞLANMIŞ MERCİMEĞİ DE İLAVE EDEREK 2-3 DAKİKA KADAR KAVURMAYA DEVAM EDELİM VE OCAĞIN ALTINI KAPATALIM. İÇ HARCIMIZ ILIDIKTAN SONRA HAŞLANMIŞ VE EZİLMİŞ PATATESİ DE İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRIP BEKLEYELİM.

BU ARADA MİLFÖY HAMURLARI KARE KISIMLARINDAN AYIRIP TEPSİYE DİZELİM ÜSTLERİNE YUMURTA AKI SÜRELİM.ORTA KISIMLARINA DA İÇ HARCIMIZI KOYALIM.
DİĞER KARE MİLFÖY HAMURLARININ ORTA KISIMLARINDAN BIÇAK YARDIMI İLE PENCERE AÇIP TEPSİDEKİ KARE DOLGULU HARCIN ÜSTÜNE YERLEŞTİRELİM. KALAN MİLFÖY HAMURLARINDAN İNCE ŞERİTLER KESEREK  HAMURLARIN ÜSTÜNE KAFES YAPALIM.SON OLARAK YUMURTA SARISI SÜRÜP , ÇÖREK OTU SERPTİKTEN SONRA
200 DERECE ISIDA Kİ FIRINDA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Popüler Yayınlar