SOĞAN BÖREĞİ
SOĞAN BÖREĞİ
MALZEMELER
6 BÜYÜK BOY SOĞAN
3 ADET YUFKA
1. ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI TAZE YOGURT
1.5 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ
KARABİBER
MUSKAT RENDESİ
ÜZERİ İÇİN
YARIM FİNCAN SUSAM
1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
SOĞANLARI İNCE İNCE DOĞRAYIP YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYELİM.PEMBELEŞİNCE BİBER SALÇASINI İLAVE EDİP BİBERİN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM.İÇİNE KARABİBER, MUSKAT RENDESİ VE TUZ İLAVE ETTİKTEN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATIP HARCIMIZIN SOĞUMASINI BEKLEYELİM.
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ VE YOGURDU KARIŞTIRIP SOSU HAZIRLAYALIM.
BİR ADET YUFKAYI TEZGAHIN ÜSTÜNE SERDİKTEN SONRA, YUFKANIN YARISINA BU HARÇTAN SÜRELİM VE YUFKAYI İKİYE KATLAYALIM. DAHA SONRA BİR BIÇAK YARDIMI İLE ÜÇGEN ŞEKLİNDE DÖRT EŞİT PARÇAYA BÖLELİM.
SOĞUYAN SOĞANLI İÇ HARCIMIZI BÖLDÜĞÜMÜZ PARÇALARA KOYALIM. SİGARA BÖREĞİ SARAR GİBİ DOLAYALIM.
GERİDE KALAN 2 YUFKA İÇİNDE AYNI İŞLEMİ YAPTIKTAN SONRA, BÖREKLERİ
YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE YERLEŞTİRDİKTEN SONRA 180 DERECE ISIDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder