YEŞİL MERCİMEKLİ HAMUR ÇORBASI
YEŞİL MERCİMEKLİ HAMUR ÇORBASI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI ÇORBALIK HAMUR ( EV MAKARNASI HAMURU)
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
5 SU BARDAĞI ET SUYU
1'ER ÇAY KAŞIĞI TUZ,NANE,PUL BİBER,KARABİBER
YAPILIŞI
TEREYAĞ İLE BİRLİKTE SALÇAYI KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURDUKTAN SONRA ET SUYUNU İLAVE EDEREK KAYNATALIM.
KAYNAYAN SALÇALI ET SUYUNUN İÇİNE SIRASIYLA ÇORBALIK HAMUR, HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEĞİ, TUZ VE DİĞER BAHARATLARI DA İLAVE EDİP BİR SÜRE DAHA KAYNATALIM.
YANINDA TURUNÇ VEYA LİMONLA SERVİS YAPALIM..
AFİYET OLSUN..
ÇORBALIK HAMURUMUZ EV MAKARNASI KESİMİ SIRASINDA ARTAN KENAR PARÇALARININ MİNİK MİNİK DOĞRANIP DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MEYDANA GELMEKTEDİR.
YADA DİREKT MAKARNA HAMURU HAZIRLAYIP ERİŞTE ŞEKLİNDE DEĞİL MİNİK PARÇALAR ŞEKLİNDE DE KESİP ÇORBALIK HAMUR ELDE EDEBİLİRSİNİZ..
Yorumlar
Yorum Gönder