EV YAPIMI ISPANAKLI ERİŞTE
EV YAPIMI ISPANAKLI ERİŞTE
MALZEMELER
500 GR.UN
500 GR ISPANAK
5 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
YAPILIŞI
ISPANAĞI İYİCE YIKAYIP SÜZDÜKTEN SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.HAFİF PİŞİP SUYUNU SALDIKTAN SONRA AYNI TENCERE İÇİNDE BLENDER LA EZİP PÜRE HALİNE GETİREREK SOĞUMASINI BEKLEYİN.
YOĞURMA KABINA UN KOYUP ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇARAK İÇİNE 5 YUMURTA ZEYTİNYAĞI VE TUZ İLAVE EDEREK YOĞURUN.
YOĞURMA İŞLEMİ DEVAM EDERKEN İÇİNE PÜRE HALİNE GELEN ISPANAĞI İLAVE EDEREK İYİCE YOĞURUN.
HAMUR ELE YAPIŞMAYI BIRAKTIĞI ANDA YOĞURMA İŞLEMİNİ BİTİRİN.BEN EĞER ISPANAĞIN SUYU FAZLA GELİRSE BİRAZ DAHA UN İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.
HAMURU 30 DAKİKA KADAR NEMLİ BEZ ÖRTEREK DİNLENDİRİN.
DAHA SONRA 4 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN..
TEK TEK HER PARÇAYI YUVARLAK ŞEKİLDE UN İLE AÇIN.ÇOK KALIN OLMAMASINA DİKKAT EDİN.
TEMİZ BİR BEZ ÜZERİNE AÇTIĞINIZ YUFKALARI SERİP BİRAZ KURUMASINI BEKLEYİN...
HAFİF KURUYAN HAMURLARI EŞİT ARALIKLARLA UZUNLAMASINA KESİN.
SONRA 3-4 KAT OLACAK ŞEKİLDE ÜST ÜSTE KOYARAK ERİŞTE ŞEKLİNDE KESİN.
KESTİĞİNİZ HAMURLARI UN SERPİLİ BİR TEPSİYE ALIN VE KURUMAYA BIRAKIN.
SEVGİLİ DOSTLAR,MAKARNAYI İLLAKİ YAZ MEVSİMİNDE YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.SEBZELİ MAKARNA YAPACAKSANIZ BENCE EN GÜZELİ MEVSİMİNDE OLAN SEBZELERLE YAPMAKTIR.BENDE BU NEDENLE ISPANAĞIN BOL VE LEZZETLİ OLDUĞU BU MEVSİMİ TERCİH ETTİM.
MAKARNALARINIZIN KURUMA DURUMUNDAN ENDİŞE EDECEK OLURSANIZ , 2 GÜN SERDİKTEN SONRA 3.GÜN ONLARI FIRINA ATIP KURUTABİLİRSİNİZ...
YİNE AYNI ÖLÇÜLERLE ISIRGANLI, HAVUÇLU, DOMATESLİ ERİŞTELER DE YAPABİLİRSİNİZ.
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder