KUZU ETLİ ARAPSAÇI


KUZU ETLİ ARAPSAÇI 

MALZEMELER

350 GR KUŞBAŞI KUZU ETİ
500 GR ARAPSAÇI OTU
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
1 ADET KURU SOĞAN
TUZ 
KARABİBER

YAPILIŞI

ARAPSAÇI OTUNU AYIKLAYIP YIKADIKTAN SONRA SUYUNU SÜZÜN KALIN SAP KISIMLARINI ATIP TAZE KÖK KISMI İLE TAZE YAPRAKLARINI İRİ İRİ DOĞRAYIN.

ETLERİ TENCEREYE ALARAK ÜZERİNE 2 SU BARDAĞI KADAR SU İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. SUYU ÇEKEN ETLERİN ÜZERİNE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞANLARI KATIN VE KAVURUN.
DAHA SONRA DOĞRANAN ARAPSAÇI OTUNU İLAVE EDİP GÜZELCE KAŞIKLA ALTÜST EDİP KARIŞTIRIN.ÜZERİNE TUZ VE KARABİBER EKLEYİP, 1 SU BARDAĞI SICAK SUYLA BİRLİKTE OTLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN.




Yorumlar

Popüler Yayınlar