SOĞAN YAHNİSİ
SOĞAN YAHNİSİ
MALZEMELER
500 GR.DANA KUŞBAŞI ET
500 GR.ARPACIK SOĞAN
3-4 DİŞ SARIMSAK
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1/2 SU BARDAĞI SICAK SU
TUZ VE KARABİBER
YAPILIŞI
TENCEREYE ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞININ ALALIM ,KUŞBAŞI ETLERİ YÜKSEK ATEŞ DE 3-4 DAKİKA KADAR KAVURALIM.DAHA SONRA 1/2 SU BARDAĞI SICAK SU İLAVE EDEREK TENCERENİN AĞZINI KAPATIP ORTA ATEŞTE ETLER SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRELİM.
SUYU ÇEKİLEN ETLERİN İÇİNE ARPACIK SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI İLAVE EDEREK 2-3 DAKİKA KADAR SOĞANLARLA BİRLİKTE SOTELEDİKTEN SONRA DOMATES SALÇASINI DA EKLEYELİM VE TEKRAR SALÇANIN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM.
DAHA SONRA ÜZERİNE GEÇECEK KADAR SICAK SU ,TUZ VE KARABİBER İLAVE EDEREK SOĞANLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
SICAK SICAK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.SEVGİLER...
Yorumlar
Yorum Gönder