HAVUÇ RÜYASI TATLISI
HAVUÇ RÜYASI TATLISI
MALZEMELER
1 KG HAVUÇ
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 LİMONUN SUYU
2 PAKET PÖTİBÖR BİSKÜVİ
ÜZERİ İÇİN
ANTEP FISTIĞI
FINDIK
YAPILIŞI
HAVUÇLARI SOYUP, İRİ İRİ DOĞRADIKTAN SONRA 4 SU BARDAĞI SU İLE HAŞLAYIP BLENDER İLE EZEREK PÜRE HALİNE GETİRİN.
DAHA SONRA İÇİNE ŞEKER, LİMON SUYU, LİMON KABUKLARI, VANİLYA İLE BİRLİKTE 1 BARDAK SUDA ÇÖZDÜĞÜNÜZ NİŞASTAYI İLAVE EDEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.
ORTA BOY BORCAMI SU İLE ISLATTIKTAN SONRA BİSKÜVİLERİ DİZİN.
DİZİLEN BİSKÜVİLERİN ÜZERİNE KAŞIK YARIMI İLE HAVUÇLU MUHALLEBİDEN DÖKÜN.4 KAT OLACAK ŞEKİLDE BU İŞLEMİ TAMAMLAYIN.
3-4 SAAT KADAR DOLAPTA BEKLETTİKTEN SONRA ÜZERİNİ FINDIK VE ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder