KURU İNCİR TATLISI


KURU İNCİR TATLISI

MALZEMELER

10 ADET KURU İNCİR
1 ÇAY BARDAĞI  SU
1 FİNCAN ÜZÜM PEKMEZİ
1 FİNCAN ESMER ŞEKER
1 ADET ÇUBUK TARCIN
1 SU BARDAĞI KAVRULUP EZİLMİŞ SUSAM

ÜZERİ İÇİN

CEVİZ VE TAHİN

YAPILIŞI

İNCİRLERİ 10 DAKİKA KADAR SICAK SU İÇİNDE BEKLETTİKTEN SONRA SAP KISIMLARINDAN KESİP, ÇAY KAŞIĞI İLE İÇLERİNİ AÇALIM.
HER BİR İNCİRİN İÇİNİ KAVRULMUŞ VE BLENDER DAN GEÇİRİLMİŞ SUSAM EZMELERİ İLE DOLDURALIM. HER BİR İNCİRİN ÜZERİNE CEVİZLE KAPATTIKTAN SONRA  GENİŞ BİR TENCEREYE ALALIM.
ÜZERİNE SU,PEKMEZ,KABUK TARÇIN VE ŞEKERİ İLAVE EDEREK KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.
PİŞİP SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE TAHİN GEZDİREREK SERVİS YAPALIM.


AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Popüler Yayınlar