HAVUÇLU PEYNİR DOLGULU TORTELLİNİ

HAVUÇLU PEYNİR DOLGULU  TORTELLİNİ

MALZEMELER

4 ADET HAVUÇ
3 SU BARDAĞI UN
3 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

DOLGU MALZEMESİ
200 GR.EZİNE PEYNİRİ(VEYA TAM YAĞLI BEYAZ PEYNİR)
7-8 DAL MAYDANOZ
MUSKAT
TUZ

SOS İÇİN

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 KURU SOĞAN RENDESİ
1 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI RENDELENMİŞ KEREVİZ
1 PAKET KREMA
TUZ
KARABİBER

ÜZERİ İÇİN

TOZ FESLEĞEN



YAPILIŞI

HAVUÇLARIN KABUKLARINI  SOYUP İRİ İRİ DOĞRADIKTAN SONRA 1,5 SU BARDAĞI SUDA HAŞLAYARAK, HAVUÇLAR SUYUNU ÇEKİP YUMUŞADIKTAN SONRA BLENDER DAN GEÇİREREK PÜRE HALİNE GETİRİN VE SOĞUMASINI BEKLEYİN. 

BU ARADA GENİŞ BİR YOĞURMA KABININ İÇİNE UN VE BİR TUTAM TUZ İLAVE EDEREK ORTASINI AÇIN. ORTASINA 3 ADET YUMURTA ,1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI VE HAVUÇ PÜRESİNİ İLAVE EDEREK İYİCE YOĞURUN.(UN MİKTARINI HAMURUN KIVAMINA GÖRE ARTIRABİLİRSİNİZ.
YOĞRULAN HAMURUN ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZ ÖRTEREK VEYA STREÇ FİLİMLE SARARAK  45 DAKİKA DİNLENDİRİN.


DİNLENEN HAMURU 2 YE BÖLEREK OKLAVA VEYA MERDANE İLE İNCE BİR ŞEKİLDE AÇIN.AÇILAN HAMURU ÇAY BARDAĞININ AĞZI İLE KESİN...

KESTİĞİNİZ HAMURLARA YUMURTA BEYAZI SÜRÜP.İÇLERİNİ HAZIRLADIĞINIZ PEYNİRLİ HARÇLA DOLDURUNUZ ( YUMURTA BEYAZINI HAMURLAR HAŞLANIRKEN AÇILMAMASI ÇİN SÜRÜYORUZ.)


ŞEKİLDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DOLDURUP, AĞIZ KISIMLARINI ALT KISIMDAN KAPATIN

HAZIRLADIĞINIZ  TORTELLİNİLERİ  UN SERPİLİ BİR TEPSİYE ALINIZ.

BU ARADA SOS İÇİN GENİŞ BİR TAVADA TEREYAĞI İLE BİRLİKTE RENDELENEN SOĞAN, SARIMSAK VE KEREVİZLERİ KAVURUN.KREMA, TUZ VE KARABİBER İLAVE EDEREK SOSU PİŞİRİN.

TORTELLİNİLERİ KAYNAYAN SUYA ATIN. TOTELLİNİLER SU ÜSTÜNE ÇIKTIKTAN SONRA 7 -8 DAKİKA KADAR HAŞLADIKTAN SONRA SÜZÜP SOS TENCERESİNİN İÇİNE ALARAK GÜZELCE HARMANLAYIP SERVİS TABAĞINA ALIN.

ÜZERİNE KURU FESLEĞEN SERPEREK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN..

SEVGİLİ DOSTLAR HAVUCUN HAMURLA BİRLEŞEN TADININ YANI SIRA PEYNİRİN VERDİĞİ LEZZETLE MÜKEMMEL BİR TADA ULAŞTIKTAN  SONRA BU  TORTELLİNİLERİN DAMAKTA BIRAKTIĞI TADA AŞIK OLACAKSINIZ.MİSAFİRLERİNİZ İÇİN ÖZEL BİR YEMEK OLACAĞI KESİNDİR....

Yorumlar

Popüler Yayınlar