ÇÖREK OTLU GRİSSİNİ


ÇÖREK OTLU GRİSSİNİ

MALZEMELER

3 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI İNSTAT MAYA
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 FİNCAN ÇÖREK OTU
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK





YAPILIŞI

YOĞURMA KABINIZA UN,TUZ,ZEYTİN YAĞI ,İNSTANT MAYA İLE BİRLİKTE ILIK SU İLAVE EDEREK YOĞURUN.YOĞURMA ESNASINDA KULLANDIĞINIZ UN'UN RANDIMANINA GÖRE UN MİKTARINI ARTIRIP AZALTABİLİRSİNİZ. BU ARADA ÇÖREK OTUNU VE KEKİK'İDE İLAVE EDEREK HAMURUMUZU YOĞURALIM.HAMURUN YUMUŞAK BİR KIVAM DA OLMASI GEREKİYOR.

YOĞRULAN HAMURU MAYALANMASI İÇİN BİR SÜRE BEKLEDİKTEN SONRA HAMURU 4 EŞİT PARÇAYA BÖLEREK TEZGAHI UNLAYIP UZUN DİKDÖRTGEN ŞEKİLDE AÇIN.
1 CM LİK ŞERİTLER HALİNDE KESİN VE ZEYTİNYAĞI İLE ELİNİZİ YAĞLAYARAK HER BİR PARÇAYI BÜKÜN.
BÜKÜLEN HAMUR ÇUBUKLARI YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE ALARAK ÜZERLERİNİ ZEYTİNYAĞI İLE ÇOK HAFİF YAĞLAYIP 190 DERECE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN...

AFİYET OLSUN


Yorumlar

Popüler Yayınlar