KÖK AŞI (AYDIN -YENİPAZAR YÖRESEL LEZZET)
KÖK AŞI
MALZEMELER
500 GR.ISPANAĞIN KÖKÜ
1 BAŞ KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ŞİŞE DOMATESİ( YAZ MEVSİMİNDE YAPILAN),YOKSA 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
5 ADET KURU BİBER
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
YARIM ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
TUZ
1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU
YAPILIŞI
ISPANAK KÖKLERİNİ İYİCE YIKADIKTAN SONRA SON OLARAK SİRKELİ SUDA BEKLETELİM.
BİR BAŞ SOĞANI ZEYTİNYAĞI İLE HAFİF SOTELEDİKTEN SONRA ŞİŞE DOMATESİ VE DOĞRADIĞIMIZ KURU BİBERLERİ DE İLAVE EDEREK TEKRAR SOTELEYELİM. DAHA SONRA ISPANAK KÖKLERİNİ ,HAŞLANMIŞ NOHUTU ,PİRİNCİ TENCEREYE ALALIM VE ÜZERİNE TUZ İLAVE EDEREK TENCERENİN KAPAĞINI KAPATALIM. 7-8 DAKİKA KADAR ISPANAK KÖKLERİ HAFİF SARARDIĞINDA İÇİNE 1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU İLAVE EDEREK 10 DAKİKA KADAR PİŞİRİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder