SEBZELİ TUZLU PASTA
SEBZELİ TUZLU PASTA
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ (AYÇİCEK)
ALDIĞI KADAR UN
1.5 PAKET KABARTMA TOZU
50 GR.TATLI LOR PEYNİRİ
YARIM DEMET DEREOTU
2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET YEŞİL BİBER
YARIM FİNCAN ZEYTİN DİLİMİ
1 PAKET KREM PEYNİR ( 500GR)
2 KÜÇÜK PAKET DANA SALAM ( 120 GR.)
1 FİNCAN HAŞANMIŞ MISIR
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI
TUZLU KEKİMİZİN İÇ MALZEMESİ OLAN BİBERLERİ VE DEREOTUNU GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA HEPSİNİ İNCE İNCE DOĞRAYIP BEKLEYELİM
YUMURTALARI TUZ İLE BİRLİKTE GÜZELCE ÇIRPTIKTAN SONRA İÇİNE SÜT VE SIVI YAĞI İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPALIM.
HAZIRLADIĞIMIZ BİBER, DEREOTU,KARABİBERİ VE LOR PEYNİRİNİ İLAVE ETTİKTEN SONRA , KABARTMA TOZU İLE BİRLİKTE UNU DA İLAVE EDİP HAMUR KEK KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRALIM.
KEK KALIBINI YAĞLADIKTAN SONRA 160 DERECE ISIDAKİ FIRINDA KEKİMİZİ PİŞİRELİM.
PİŞİP SOĞUYAN KEKİ ORTADAN İKİYE BÖLEREK ARALARINA KREM PEYNİR, HAŞLANMIŞ MISIR VE SALAM EKLEYEREK DİĞER KEKİ ÜSTÜNE KAPATALIM.
TUZLU PASTAMIZIN EN ÜSTÜNÜ VE YANLARINI KREM PEYNİRİMİZ İLE GÜZELCE SIVADIKTAN SONRA , SALAM , MISIR VE DİLİMLENMİŞ ZEYTİNLE SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
TATLI İLE ARASI İYİ OLMAYAN, PASTA YEMEYENLER İÇİN BU TUZLU PASTA TARİFİMİ ÇOK BEĞENECEKSİNİZ...SEVGİLER
Yorumlar
Yorum Gönder