SARDALYA TAVA



SARDALYA TAVA

MALZEMELER
1 KG SARDALYA
1,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
TUZ
LİMON
KIZARTMAK İÇİN SIVSIYAĞ

YAPILIŞI

BALIĞI BAŞ VE KUYRUK KISMINI KESTİKTEN SONRA İÇİYLE BİRLİKTE KILÇIĞINI ÇIKARTALIM.
KILÇIĞINI ÇIKARTIRKEN KUYRUK KISMINDAN TUTARAK YUKARI DOĞRU ÇEKERSEK BALIK ZEDELENMEZ..
KILÇIKLARINDAN ARINAN  BALIĞI GÜZELCE YIKAYIP SUYUNUN SÜZÜLMESİNİ BEKLEYELİM.
DAHA SONRA LİMON VE TUZLA OVARAK BİR SÜZGÜYE ALALIM Kİ  İYİCE SUYU SARKSIN.
İKİ BALIĞI KARŞILIKLI BİRBİRİNE BAKACAK ŞEKİLDE  YAPIŞTIRDIKTAN SONRA MISIR UNUNA BULAYIP KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM..
ROKA ,KIRMIZI SOĞAN VE YANINDA LİMONLA SERVİS YAPALIM
AFİYET OLSUN.

ÇOCUKLARIN ÇOK SEVECEĞİ, KILÇIK KORKUSU OLMADAN TÜKETECEĞİ SARDALYA BALIĞI AĞZINIZA LAİK OLACAKTIR....

Yorumlar

Popüler Yayınlar