SARDALYA TAVA
SARDALYA TAVA
MALZEMELER
1 KG SARDALYA
1,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
TUZ
LİMON
KIZARTMAK İÇİN SIVSIYAĞ
YAPILIŞI
BALIĞI BAŞ VE KUYRUK KISMINI KESTİKTEN SONRA İÇİYLE BİRLİKTE KILÇIĞINI ÇIKARTALIM.
KILÇIĞINI ÇIKARTIRKEN KUYRUK KISMINDAN TUTARAK YUKARI DOĞRU ÇEKERSEK BALIK ZEDELENMEZ..
KILÇIKLARINDAN ARINAN BALIĞI GÜZELCE YIKAYIP SUYUNUN SÜZÜLMESİNİ BEKLEYELİM.
DAHA SONRA LİMON VE TUZLA OVARAK BİR SÜZGÜYE ALALIM Kİ İYİCE SUYU SARKSIN.
İKİ BALIĞI KARŞILIKLI BİRBİRİNE BAKACAK ŞEKİLDE YAPIŞTIRDIKTAN SONRA MISIR UNUNA BULAYIP KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM..
ROKA ,KIRMIZI SOĞAN VE YANINDA LİMONLA SERVİS YAPALIM
AFİYET OLSUN.
ÇOCUKLARIN ÇOK SEVECEĞİ, KILÇIK KORKUSU OLMADAN TÜKETECEĞİ SARDALYA BALIĞI AĞZINIZA LAİK OLACAKTIR....
Yorumlar
Yorum Gönder