ELMALI PANDİSPANYA KEK


ELMALI PANDİSPANYA KEK


MALZEMELER 

5 YUMURTA
5 ADET ELMA
5 FİNCAN TOZ ŞEKER
5 FİNCAN UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN 


YAPILIŞI

İLK ÖNCE ELMALARI YIKAYIP KABUKLARINI SOYALIM VE RENDELEYELİM.
RENDELENEN ELMALARI TEFLON TAVADA YARIM FİNCAN ŞEKERLE PİŞİRELİM.İÇİNE TOZ TARÇIN İLAVE EDİP SOĞUMAYA BIRAKALIM.

ÇIRPMA KABIMIZ DA YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM. UN, VANİLYA , KABARTMA TOZU VE BİR İKİ FİSKE TARÇIN  İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPALIM.

YAĞLANMIŞ KEK KALIBININ EN ALTINA PİŞEN ELMA RENDESİNİ KOYDUKTAN SONRA ÜZERİNE KEK HARCIMIZI DÖKÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.

PİŞTİKTEN SONRA KEKİ TERS ÇEVİRİP ÜZERİNİ İSTEDİĞİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEREK VEYA SADE OLARAK TA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

RESİMDEKİ ÜST SÜSLEMESİNDE KRAMEL SOS VE KORNFİLEKS KULLANDIM.

AFİYET OLSUN




Yorumlar

Popüler Yayınlar