EV YAPIMI BİBER SALÇASI
EV YAPIMI BİBER SALÇASI
MALZEMELER
İHTİYACINIZ KADAR KIRMIZI BİBER
TUZ
YAPILIŞI
BİBERLERİN SAPLARINI VE ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARDIKTAN SONRA GÜZELCE YIKAYIP DOĞRAYALIM.
DOĞRANAN BİBERLERİ BÜYÜKÇE BİR TENCEREDE YAKLAŞIK 35-40 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
OCAKTAN ALIP ILIDIKTAN SONRA BLENDERLA GÜZELCE EZELİM. İÇİNE BOLCA TUZ ATIP, GENİŞ KAPLAR İÇERİSİNE DÖKELİM.
ÜZERİNE İNCE BİR TÜLBENT ÖRTEREK 3-4 GÜN BOYUNCA GÜNEŞTE BEKLETELİM.
ARASIRA KARIŞTIRALIM Kİ.SUYUNU HEMEN ÇEKSİN.
SUYUNU ÇEKEN BİBERLERİ KAVANOZLARA KOYUP ÜZERLERİNE ÇOK AZ ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİP KAPAKLARINI KAPATALIM.
ÖNEMLİ NOT: İÇİNE BOLCA TUZ KOYARSANIZ BİBERİNİZ KESİNLİKLE BOZULMAYACAKTIR.EV YAPIMI BİBER SALÇASINI KULLANIRKEN YEMEKLERİN İÇİNE TUZ ATMAYABİLİRSİNİZ.SALÇANIN TUZU YETERLİ GELECEKTİR.
Yorumlar
Yorum Gönder