AYÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE
AYÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
250 GR.MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 YUMURTA
1 KABARTMA TOZU
1 FİNCAN YOĞURT
100 GR.BEYAZ PEYNİR
6-7 DL DEREOTU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA AKI
BİR FİNCAN AYÇEKİRDEĞİ
YAPILIŞI
MARGARİN, SIVIYAĞ, BEYAZ PEYNİR, YOĞURT VE YUMURTAYI GÜZELCE KARIŞTIRALIM. İNCE KIYILAN DEREOTU, KABARTMA TOZU ,TUZ VE UNU DA İLAVE EDEREK TEKRAR YOĞURALIM.HAMUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELDİĞİNDE 20 DAKİKA KADAR DİNLENDİRELİM..
DİNLENEN HAMURDAN BÜYÜK BEZELER ALARAK MERDANE YARDIMI İLE ÇOK İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇIP, İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLİ BİR KALIPLA KESELİM.
KESTİĞİMİZ TUZLU KURABİYELERİ YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZDİKTEN SONRA ÜZERİNE YUMURTA AKI SÜRÜP AYÇEKİRDEĞİ SERPİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE ISIDAKİ FIRINDA PİŞİRELİM..
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder