KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ



KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ

MALZEMELER

10 KG.KIRMIZI BİBER
1 KASE TOZ ŞEKER
1 KASE ÜZÜM SİRKESİ
1 KASE ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI

BİBERLERİN SAP VE ÇEKİRDEK KISIMLARINI ÇIKARIP YIKADIKTAN SONRA SULARININ SÜZÜLMESİNİ BEKLEYELİM.

BİBERLERİN SUYU SÜZÜLDÜKTEN SONRA TEKER TEKER İÇLERİNE 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER, 1 ÇAY KAŞIĞI SİRKE VE 1 ÇAY KAŞIĞI  ZEYTİNYAĞI KOYARAK, YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM.

200 DERECE FIRINDA ÜSTLERİ VE ALTLARI KIZARANA KADAR PİŞİRELİM  VE SICAK SICAK KAVANOZLARA YERLEŞTİRİP AĞIZLARINI SIKICA KAPATIP TERS ÇEVİRELİM.

SOĞUYUNCAYA KADAR YAKLAŞIK BİR GÜN BU ŞEKLİDE BIRAKTIKTAN SONRA , ERTESİ GÜN   TEKRAR ÇEVİREREK KAPAKLAR ÜSTE OLACAK ŞEKİLDE SERİN VE GÜNEŞ ALMAYAN BİR YERDE MUHAFAZA EDELİM.

KIŞIN  HER AN ELİNİZİN ALTINDA OLACAK BU LEZZETLİ BİBER KONSERVESİNİ SİZDE ÇOK SEVECEKSİNİZ. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN. BİZ ÖZELLİKLE KAHVALTIDA TÜKETMEYİ ÇOK SEVİYORUZ.
SEVGİLER....

NOT: KAVANOZ KAPAKLARI YENİ OLMALI VE KAYNATARAK KULLANMALISINIZ.



Yorumlar

Popüler Yayınlar