HURMA PEKMEZLİ KEK
HURMA PEKMEZLİ KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI DÖVULMÜŞ CEVİZ
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
1 SU BARDAĞI KEÇİ SÜTÜ
YARIM ÇAY BARDAĞI HURMA PEKMEZİ
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY BARDAĞI KIYILMIŞ GÜNKURUSU(KAYISI)
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI YULAF UNU ( YULAFI ROBOTTAN GEÇİRİNCE DE ELDE EDEBİLİRSİNİZ)
1 FİNCAN YULAF
YAPILIŞI
YUMURTA VE HURMA PEKMEZİNİ KARIŞTIRMA KABINDA İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA, YULAF VE KABARTMA TOZU HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN..DAHA SONRA
KABARTMA TOZU, VANİLYA ,YULAF UNUNU VE YULAFI İLAVE EDİP KARIŞTIRDIKTAN SONRA
KALIPLARA DÖKÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA PİŞİRİNİZ.
HARCINIZIN YUMUŞAK BİR KEK HAMURU GİBİ OLMASI GEREKİYOR..YULAF UNUNU ARTIRIP EKSİLTMEK ELİNİZE GÖRE DEĞİŞEBİLİR.O NEDENLE AZAR AZAR İLAVE EDEREK KARIŞTIRMANIZI ÖNERİRİM.
SEVGİYLE KALIN..AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder