ETLİ GÜVEÇ TARİFİ
ETLİ GÜVEÇ TARİFİ
MALZEMELER
500 GR.KUŞBAŞI ET
2 ADET KURU SOĞAN
2 ADET PATLICAN
2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET YEŞİLBİBER
4 ADET DOMATES
1 FİNCAN ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
3-4 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ, KARABİBER, MUSKAT
YAPILIŞI
KUŞBAŞI ETİMİZİ GÜVEÇ TENCERESİNDE ZEYTİNYAĞI İLE İYİCE KAVURDUKTAN SONRA, DİĞER SEBZELERİN TÜMÜNÜ YEMEKLİK DOĞRAYIP ETLERİN ÜZERİNE İLAVE EDELİM.ÜSTÜNE SARIMSAK, NOHUT,TUZ , MUSKAT VE KARABİBERİ DE KATALIM.
AYRI BİR YERDE 1 KAŞIK BİBER SALÇASINI 1 SU BARDAĞI SU İLE İNCELTEREK GÜVECİMİZİN ÜSTÜNE DÖKELİM.
ALÜMİNYUM FOLYO İLE AĞZINI KAPATTIĞIMIZ GÜVECİMİZİ 200 DERECE ISIDAKİ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRELİM.
SON OLARAK ALÜMİNYUM FOLYOYU ALARAK ÜSTÜNÜN KIZARMASI İÇİN 15 DAKİKA KADAR FIRINDA TUTALIM.
AFİYET OLSUN...
TÜM SEBZELERİ ÇİĞDEN KOYUYORUM OLDUKÇA LEZZETLİ OLUYOR.AYRICA ZAMANDAN DA KAZANIYORUM.
Yorumlar
Yorum Gönder