DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER
125 GR.ODA ERİTİLMİŞ TEREYEĞI
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI İÇİN
150 GR.BEYAZ PEYNİR
50 GR.KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
YARIM BAĞ DEREOTU
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU
YAPILIŞI
YOĞURMA KABIMIZIN İÇİNE ERİMİŞ TEREYAĞI,YOĞURT,SIVIYAĞ VE YUMURTAYI ALARAK KARIŞTIRALIM..
ELEDİĞİMİZ UN KABARTMA TOZU VE TUZU DA İLAVE EDEREK YOĞURMAYA BAŞLAYALIM.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELEN HAMURUMUZ DİNLENİRKEN İÇ MALZEMEMİZİ HAZIRLAYALIM.
BİR KABIN İÇİNE BEYAZ PEYNİR, KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ VE İNCE KIYDIĞIMIZ DEREOTUNU İLAVE EDİP BİR GÜZEL HARMANLAYALIM.
DİNLENEN HAMURUMUZDAN KÜÇÜK PARÇALAR ALIP ELİMİZLE ŞEKİL VERELİM. YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİMİZE YERLEŞTİRİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM VE SON OLARAK ÇÖREKOTU SERPİP ÖNCEDEN ISITILAN 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder