VİŞNE REÇELİ




VİŞNE REÇELİ

MALZEMELER

1 KG VİŞNE
2 KG.TOZ ŞEKER
YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI

VİŞNEYİ SAPLARINDAN AYIRARAK GÜZELCE YIKAYIN.DAHA SONRA ÇEKİRDEKLERİNİ VARSA ÇEKİRDEK ÇIKARMA APARATIYLA YOKSA BİR BIÇAK YARDIMIYLA ALIN.
ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARDIKTAN SONRA TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE ŞEKER DÖKÜP EN AZ BİR GECE BEKLETİN.
ERTESİ GÜN, KESİNLİKLE SU KATILMADAN HAFİF ATEŞTE KAYNATALIM.ÜZERİNDE BİRİKEN KÖPÜKLERİ KAŞIKLA ALALIM.OCAKTAN İNECEĞİNE YAKIN LİMON SUYU İLAVE EDEREK 2 DAKİKA KADAR KAYNATIP. ALTINI KAPATALIM.
SOĞUDUKTAN SONRA  KAVANOZLARA DOLDURABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Popüler Yayınlar