SİRKEN OTU ( YABANİ ISPANAK) EKŞİLEMESİ



SİRKEN OTU( YABANİ ISPANAK) EKŞİLEMESİ

MALZEMELER

1 BAĞ SİRKEN
500 GR.TAZE MİNİK KABAK
5 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 LİMON
YARIM KAHVE FİNCANI NAR EKŞİSİ

YAPILIŞI

SİRKEN OTUNUN UÇLARINDAKİ SERT KISIMLARI ALDIKTAN SONRA  SADECE OTLARI İKİYE  ,KABAKLARI DA  ORTALARINDAN DÖRDE BÖLEREK  BİRLİKTE HAŞLAYALIM.
BU ARADA SARIMSAĞI İYİCE EZDİKTEN SONRA ZEYTİNYAĞI İLE BİRLİKTE AĞARINCAYA KADAR ÇIRPIP BİRBİRİNE YEDİRELİM.SONRA TUZ LİMON SUYU VE NAR EKŞİSİNİ DE İLAVE EDEREK TEKRAR ÇIRPALIM.
10 DAKİKA KADAR HAŞLADIĞIMIZ SİRKEN OTU VE KABAKLARI SÜZDÜKTEN SONRA SERVİS YAPACAĞIMIZ  KABA ALARAK ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU İLAVE EDELİM.
AFİYET OLSUN.

SİRKEN OTU İÇİNDE BİRÇOK MİNERAL BARINDIRMAKTADIR.ŞİFA KAYNAĞI BU BİTKİ BİZ EGELİLER CE ÇOK TÜKETİLİR.AYRICA LEZZETİDE BİR O KADAR GÜZELDİR.MUTFAĞINIZA ALMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.AYRICA SİRKEN OTUNUN FAYDALARINI İNTERNETTEN DE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.BEN EKŞİLEMESİNİ YAPTIM. KAVURMASIDA OLUR VE BÖREKLERDE DE KULLANABİLİRSİNİZ. SEVGİLER..

Yorumlar

Popüler Yayınlar