SİRKEN OTLU KOL BÖREĞİ
SİRKEN OTLU KOL BÖREĞİ
MALZEMELER
5 ADET YUFKA
1 BAĞ SİRKEN OTU
YARIM KG.PIRASA
1 KURU SOĞAN RENDESİ
150 GR.ÇÖKELEK
1 TATLI KAŞIĞI TOZ BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
SOS İÇİN
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TAZE YOĞURT
YAPILIŞI
SİRKEN OTUNUN KALIN SAP KISIMLARINI ATIP İYİCE YIKAYALIM VE SİRKELİ SUDA BEKLETELİM.BU ARADA PIRASAMIZI DA AYIKLAYIP YIKAYALIM. SONRA OTLARIMIZI SÜZÜP KURAMASINI BEKLEYELİM.KURUYAN SİRKEN OTU VE PIRASAYI İNCE İNCE DOĞRAYALIM.İÇİNE ÇÖKELEK, 1 KURU SOĞAN RENDESİ, TUZ VE KIRMIZI TOZ BİBERİ DE İLAVE ETTİKTEN SONRA GÜZELCE HARMANLAYALIM.
ZEYTİNYAĞI, YUMURTA VE YOĞURT KARIŞIMINI İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA ELDE EDİLEN BU SOSU,YUFKAMIZI TEZGAH ÜZERİNE SERİP HER YERİNİ BİR FIRÇA YARDIMIYLA SÜRELİM.ÜZERİNE OT KARIŞIMINDAN SERPİP RULO ŞEKLİNDE SARIP VE BU İŞLEMİ HER YUFKA İÇİN UYGULAYARAK ,YAĞLANMIŞ TEPSİMİZE ORTADAN BAŞLAMAK SURETİYLE TEKER TEKER DOLAYIP YERLEŞTİRELİM.KALAN SOSU DA EN ÜSTÜNE SÜREREK,180 DERECE ISIDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder