PEYNİRLİ TUZLU KITIR KEK
PEYNİRLİ TUZLU KITIR KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI TAZE YOGURT
YARIM SU BARDAĞI KEÇİ SÜTÜ
400 GR.KREM PEYNİR
200 GR.TUZLU LOR PEYNİRİ
1 DEMET DEREOTU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
YUMURTALARI ÇIRPMA KABINDA İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA SIRASIYLA SÜT, YOĞURT, SIVIYAĞ İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPALIM.DAHA SONRA İNCE KIYDIĞIMIZ DEREOTU VE LOR PEYNİRİNİ, TUZ, KARABİBER VE PUL BİBERİ DE İLAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRALIM.SON OLARAK KABARTMA TOZU VE ALDIĞI KADAR UNU İLAVE EDEREK( HAMUR KESİNLİKLE KOYU OLMAYACAK.AKIŞKAN KALACAK) İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA HARCIMIZI GENİŞ BİR FIRIN KABINA ALARAK 170 DERECE ISIDA PİŞİRELİM.
HARCIMIZI DAR BİR KABA KOYMANIZ GEREK FAZLA KABARIP YÜKSELMEMESİ İÇİN...
BU ARADA PİŞEN KEKİMİZİ SOĞUDUKTAN SONRA İKİYE BÖLEREK BÖLDÜĞÜMÜZ KISIMLARIN YÜZÜ YUKARIYA BAKACAK ŞEKİLDE TEKRAR FIRINLIYOR VE KITIRLAŞMASINI SAĞLIYORUZ.
BU İŞLEMDEN SONRA ,FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ KITIR KEKLERİMİZİ SOĞUDUKTAN SONRA PASTA YAPAR GİBİ ARA KATINA İYİCE ÇIRPIP YOĞURT KIVAMINA GETİRDİĞİMİZ KREM PEYNİRDEN SÜRÜYOR VE DİĞER KEK PARÇASINI ÜSTÜNE KAPATIYORUZ.KALAN KREM PEYNİRİ DE KEKİN EN ÜSTÜNE SÜREREK ÜSTÜNÜ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYİP SERVİS YAPIYORUZ.BEN SÜSLEMEDE JAMBON KULLANDIM.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder