İNCİR RECELLİ VE İNCİR SOSLU KEK
İNCİR RECELLİ VE İNCİR SOSLU KEK
MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI AYÇİCEK YAĞI
1 SU BARDAĞI KADAR İNCİR REÇELİ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
3.5 SU BARDAĞI UN
SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI İNCİR RECELİ
1 SU BARDAĞI SU
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞAŞTA
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPMA KABIMIZDA İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA SIRASIYLA SÜT,SIVIYAĞ VE AYÇİÇEK YAĞINI İLAVE EDEREK TEKRAR KARIŞTIRALIM.İNCİR RECELLERİNİ MİNİK MİNİK DOĞRADIKTAN SONRA VANİLYA KABARTMA TOZU VE UNU İLAVE EDEREK TEKRAR HAFİF BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRDIKTAN SONRA YAĞLANMIŞ KEK KALIBIMIZA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 160 DERECE ISIDA 40-45 DAKİKA PİŞİRELİM.
BU ARADA BİR ÇAY BARDAĞI İNCİR REÇELİMİZİ ROBOTTAN KEÇİREREK PÜRE HALİNE GETİRİP PİŞİRME KABIMIZA ALALIM.İÇİNE BİR SU BARDAĞI SU VE NİŞAŞTA İLAVE EDEREK, ÇOK KOYU OLMAYAN AKIŞKAN BİR KIVAM ELDE EDENE KADAR PİŞİRELİM.
PİŞEN KEKİMİZ SOĞUDUKTAN SONRA, SOSTA ILIYINCA SOSU ÜZERİNE DÖKEREK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN...
NOT: SOS ,PİŞİRME ISISINA GÖRE KIVAMINDA FARKLILIK GÖSTEREBİLİR O NEDENLE NİŞAŞTA MİKTARINI ,DURUMA GÖRE AZALTIP EKSİLTEBİLİRSİNİZ.
HER TARİFİMDE BELİRTTİĞİM GİBİ KEKLERDE BARDAK BOYUTUNA VE UN RANDIMANINA GÖRE KIVAMINDA FARKLILIK GÖSTEREBİLİR O NEDENLE KEK HAMURUNDA DA ÖLÇÜYÜ ZAMAN İÇİNDE KENDİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ.KEKLERİMİZİ YAPARKEN KIVAM ÇOK KOYU OLMAMALIDIR.HEPİNİZE SEVGİ VE SELAMLAR..
Yorumlar
Yorum Gönder