BÖRÜLCE TARATORU(GORUK EKŞİLİ BÖLCE YAĞLAMASI )

BÖRÜLCE TARATORU(GORUK EKŞİLİ BÖLCE YAĞLAMASI.AYDIN YÖRESİ)

MALZEMELER

1 KĞ TAZE BÖRÜLCE
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM KĞ.KORUK
5 DİŞ SARIMSAK
TUZ

YAPILIŞI

İLK ETAPTA BÖRÜLCELERİMİZİ AYIKLAYIP HAŞLADIKTAN SONRA SÜZGÜYE ALALIM.
İYİCE YIKADIĞIMIZ KORUKLARIMIZI BUZDOLABI POŞETİ VEYA HERHANGİ BİR POŞETE ALARAK, ÜZERLERİNDEN SERT BİR CİSİMLE DÖVEREK SULARININ ÇIKMASINI SAĞLAYALIM.SUYU ÇIKAN KORUKLARIMIZI SÜZELİM. VE BARDAĞA ALALIM.

BU ARADA SARIMSAKLARIMIZI TUZ İLE HAVANDA DÖVEREK İYİCE İNCELTELİM AYRI BİR KABTA ZEYTİNYAĞI VE DÖVDÜĞÜMÜZ SARIMSAKLARI İYİCE YAĞLA BÜTÜNLEŞMESİNİ VE KOYU BİR KIVAM ALMASINI SAĞLAYALIM.SONRA KORUK EKŞİSİNİ DE İLAVE EDEREK BEYAZLAYINCAYA KADAR ÇIRPALIM.

BÜTÜN BU İŞLEMLER BİTİNCE SUYU SÜZÜLEN BÖRÜLCEMİZİ İLAVE EDEREK BUZDOLABINDA AĞZI KAPALI BİR KAPTA SOĞUMAYA BIRAKALIM.TARATORUMUZ HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN☺❤

YAZ AYI GELİNCE AYDINDA HEMEN HEMEN HER EVDE  YAPILAN BU BÖLCE YAĞLAMAMIZ HER YEMEĞİN YANINDA YENDİĞİ GİBİ BAŞLI BAŞINADA TÜKETİLİR.BİR MEZE TÜRÜDÜR DE...YAZIN BİZ AYDINLILAR BUNU SIKÇA TÜKETMEZSEK KIŞA MUTSUZ VE EKSİK GİRERİZ..SEVGİLER ...




Yorumlar

Popüler Yayınlar