HAYRABOLU TATLISI
HAYRABOLU TATLISI
MALZEMELER
500 GR.BEYAZ PEYNİR( TUZSUZ)
3 YUMURTA
2 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞINDAN ÇOK AZ İRMİK
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTA TOZU
ŞERBETİ İÇİN
4 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI ŞEKER
2-3 DAMLA LİMON SUYU
ÜZERİ İÇİN
HİNDİSTAN CEVİZİ, KAYMAK VEYA TAHİN
YAPILIŞI
İLK OLARAK ÇIRPMA KABIMIZA YUMURTALARI ALARAK İYİCE ÇIRPIYORUZ.ÇATALLA İYİCE EZİLEN PEYNİRİDE EKLEDİKTEN SONRA ,İRMİK, KABARTMA TOZU VE YEMEK SODASINI DA İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA UNU AZAR AZAR EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDEREK, YUMUŞAK BİR KIVAM ALANA KADAR HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ.
HAZIRLANAN HAMURDAN KÜÇÜK BEZELER ALARAK, YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİMİZE DİZEREK, ÖNCEDEN ISITILAN FIRINDA 170 DERECEDE PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ.
BU ARADA ŞERBETİMİZ İÇİN ŞEKER VE SUYU KAYNATIYORUZ.VE OCAKTAN ALMADAN ÖNCE LİMONUNU İLAVE EDİYORUZ.
PİŞEN HAMURLARIMIZI BU ŞERBETE EKLEYİP, İYİCE ŞERBETİNİ İÇİNE ALDIKTAN VE SOĞUDUKTAN SONRA , ÜZERİNE KAYMAK ,TAHİN VEYA HİNDİSTAN CEVİZİ İLAVE EDEREK SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder