GIRLI KIZARTMASI(AYDIN İLİ YÖRESEL YEMEĞİ)



GIRLI KIZARTMASI (AYDIN İLİ YÖRESEL YAZ YEMEĞİ)

MALZEMELER

4  ADET TOPAN PATLICAN
3 BAŞ KURU SOĞAN
250 GR.YEŞİL BİBER
1 BAŞ SARIMSAK
1 KG.A YAKIN DOMATES
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ VE KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

TÜM SEBZELERİMİZİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ YIKAYIP DOĞRAYALIM.SIRASIYLA PİŞİRME YAPACAĞIMIZ TAVAYA ALARAK, İLK ÖNCE İRİ DOĞRANAN SOĞANLARI. ARDINDAN PATLICAN, BİBER VE KABUKLARINI SOYARAK KÜP KÜP DOĞRANAN DOMATESLERİ İLAVE EDİP, DİŞ DİŞ AYIRDIĞIMIZ AMA SOYMADIĞIMIZ SARIMSAKLARIMIZIDA KOYDUKTAN SONRA ZEYTİNYAĞI TUZ VE TOZ BİBERİ DE İLAVE EDEREK KESİNLİKLE SU İLAVE ETMEDEN SEBZELERİN KENDİ SUYUNDA KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM. PİŞMESİNE YAKIN  OCAĞIN ALTINI AÇARAK DİBİNİ TUTTURALIM.SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE YOGURT DÖKEREK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN☺❤

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM SİZLERE YİNE AYDIN İLİNDE YAZ AYI GELİNCE, HEMEN HEMEN HER EVDE PİŞEN VE MİS GİBİ KOKUSU VE LEZZETİYLE OLDUKÇA HAFİF VE BİR O KADAR LEZZETLİ GIRLI KIZARTMASINI TARİF ETTİM BU YEMEĞİ SEVECEĞİNİZİ UMUYORUM...
ÇALIŞMA HAYATIMDA İŞTEN GELDİĞİMDE 10 DAKİKADA HAZIRLADIĞIM BU YEMEK BENİM 1.SIRADA TERCİHİMDİ.

Yorumlar

  1. sevinç hanım ellerinize sağlık gerçekten de yaz ayları için çok hafif ve yapımı çok kolay bir tarif. bu akşamki yemeğimiz gırlı kızartması olacak. şimdiden teşekkürler yeni tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim Aytap hanım..şimdiden afiyet olsun..ben bu yemeğin püf noktasını yazmıştım lakin tekrar yinelemek istiyorum.kesinlikle su koymuyoruz ve dibini tutturuyoruz..asıl lezzet burda...sevgiyle kalın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar