DANA YANAK ÇORBASI
DANA YANAK ÇORBASI
MALZEMELER
1 KİLO YANAK ETİ
TERBİYESİ İÇİN
1 ADET LİMON SUYU
TUZ
1 YUMURTA SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI UN
ÜZERİ İÇİN
1 ÇORBA KAŞIK TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI
YANAK ETİNİ YIKADIKTAN SONRA YETERİ KADAR SU KOYARAK BÜTÜN OLARAK HAŞLAYALIM.
HAŞLADIKTAN SONRA KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRAYALIM VE ET SUYUNU SÜZELİM.TEKRAR ETLERİ AYNI KABA ALALIM.
UNUMUZUN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM VE SOĞUMASINI BEKLEYELİM.
YUMURTA SARISI, LİMON VE SOĞUYAN UNU KIVAM ALANA KADAR ÇIRPALIM İÇİNE BİR KEPÇE ET SUYU İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPALIM.
BU KARIŞIMI VE TUZU ÇORBAYA EKLEYİP HIZLICA KARIŞTIRALIM.
SICAK SICAK SERVİS YAPALIM.
ARZUNUZA GÖRE SİRKELİ , SARIMSAKLI KARIŞIM VEYA LİMON SUYU İLAVESİYLE TÜKETEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN
YİNE ARZUNUZA GÖRE ÇORBANIN ÜZERİNE TEREYAĞLI KIRMIZI BİBER SOSU GEZDİREBİLİRSİNİZ.
KIŞ AYLARINDA FAZLACA TÜKETİLMESİ GEREKEN DANA YANAK ÇORBASINI SEVECEĞİNİZİ TAHMİN EDİYORUM. SEVGİLER.
Yorumlar
Yorum Gönder